Victor Pițurcă, în offside la marginea Craiovei cu terenurile statului

0
1185

Vizavi de aeroportul Craiova se întinde o avere de peste 15 milioane de euro, valoarea de piață a 14,8 ha de teren dezmembrate din domeniile stațiunii de cercetare de la Banu Mărăcine.

Afacerea a fost vânată cu mulți ani în urmă de Adrian Mititelu fiind una dintre puținele pierdute de acesta în sala de judecată. În 2008 a intrat în joc Victor Pițurcă, la chemarea fostului său jucător, Silvian Cristescu, cel care avea pontul, dar nu și banii pentru a prelua drepturile de proprietate moștenite de unul dintre nepoții boierului Negoescu.

Problema e că acele terenuri nu puteau fi înstrăinate decât cu o hotărâre de guvern, cum prevede legea. Detaliu neglijabil pentru Comisia județeană de fond funciar, decizia de disponibilizare a domeniilor stațiunii părând a fi fost influențată de șeful juriștilor din prefectură, Eugen Marinescu, care nu a dat doi bani pe HG obligatorie. Aspectele de nelegalitate au fost sesizate justiției și afacerea este blocată momentan pe rolul instanțelor de judecată din Craiova.

Grupul Cristescu-Pițurcă e reprezentat în instanță de controversata avocată Iudith Fuchs care, asemeni lui Eugen Marinescu, este o mai veche clientă a procurorilor DNA. Miza e atât de presantă și hora de interese în jurul ei atât de mare, încât Silvian Cristescu i-a făcut unei alte avocate, Ramona Ionete, un contract de asistență cu onorariu fix de 50.000 dd euro și un halucinant onorariu de succes de 500.000 de euro!

De neregulile comisiei a aflat de curând și Pițurcă, el fiind atras în afacere de Cristescu doar ca finanțator în vederea loviturii imobiliare care, până una-alta, se amână. Iar investiția fostului selecționer e în pericol cu atât mai mult cu cât Finanțele Publice cer în instanță anulatea tuturor tranzacțiilor efectuate pe cele aproape 15 ha de teren și revenirea acestora în proprietatea statului.

Sursa PressNet

Hits: 5

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.