Victorie pentru România! Acordul dintre Parlament și Consiliu privind bugetul UE al anului 2022 reflectă prioritățile negociate de Nicu Ștefănuță – sănătate, mediu și respectarea statului de drept

0
76

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe), în calitate de raportor din umbră al grupului Renew Europe pentru bugetul UE pentru 2022 a participat luni noapte (15 noiembrie) la negocierile dintre Parlament și Consiliu, care au culminat cu un consens în ceea ce privește bugetul anului viitor. 

 

Acordul, încheiat azi-noapte la doar câteva minute înainte de termenul limită, implică o creștere semnificativă a resurselor financiare, cu 440 milioane de euro mai mult decât proiectul de buget inițial, reflectând astfel prioritățile cheie negociate de Nicu Ștefănuță:

Sănătate:

  • 125 milioane de euro în plus pentru COVAX (mecanismul prin care sunt livrate vaccinuri pentru țările slab dezvoltate) + 1,3 miliarde de euro din bugetul 2021. Renew Europe consideră că Europa trebuie să „deschidă drumurile” la capitolul “vaccinarea populației” pentru a stopa pandemia de COVID-19 la nivel mondial – dacă nu punem capăt crizei sanitare acum, aceasta va continua ani de zile.
  • + 51 milioane de euro pentru programul pe sănătate al UE – (EU4health). Sistemele de sănătate din întreaga Europă sunt slăbite, de aceea avem nevoie de bani acum și nu mai târziu.
  • 75 milioane de euro suplimentare pentru clusterul de sănătate din programul-cadru pentru cercetare și inovare Orizont Europa (Horizon Europe), care va contribui la finanțarea HERA – Autoritatea europeană pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară.
Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 24 NOIEMBRIE 2018

Statul de drept:

  • + 12 milioane de euro pentru Parchetul European (EPPO). Statul de drept este o prioritate centrală a grupului Renew Europe, iar creșterea bugetului pentru Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi este o investiție: deja, la doar patru luni de la începerea funcționării, s-au deschis 300 de dosare acoperind un total de 4,5 miliarde de euro.

Educație:

  • 35 milioane de euro în plus pentru bugetul programului Erasmus+. Numărul de studenți care vor beneficia de burse pentru a studia în străinătate în 2022 va crește cu 8000.
Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 2 AUGUST 2018

Mediu:

  • + 47,5 milioane de euro pentru LIFE, instrumentul financiar al UE care finanțează acțiunile pentru mediu și climă. Europa trebuie să conducă tranziția ecologică.

Bugetul UE pentru 2022 va ajuta Europa să revină cu noi forțe. Grupul Renew Europe a luptat cu succes pentru prioritățile cetățenilor din UE, pentru sănătate, pentru climă și pentru protejarea bugetului UE din calea fraudei. Caracterul se forjează în vremuri dificile, iar caracterul Europei în această seară este unul de solidaritate, ambiție și viziune”, declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 28 SEPTEMBRIE 2018

 

Bugetul anului 2022 este al doilea buget anual din Cadrul Financiar Multianual 2021- 2027. Din acest motiv, bugetul va juca un rol important în îndeplinirea obiectivelor pe termen lung și ale priorităților politice convenite de Uniune, contribuind la redresarea economiei europene în urma pandemiei de COVID-19.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.