Victorie PPE in Parlamentul European. Ursula von der Leyen a devenit noul presedinte al Comisiei Europene

0
86

Candidata PPE pentru sefia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost aleasa,  marti, de Parlamentul European in aceasta functie.

Ea a primit 383 de voturi „pentru” si 327 de voturi „impotriva”, cel mai probabil din partea socialistilor. S-au inregistrat si 22 de abtineri.

Apropiata Angelei Merkel, Ursula von der Leyen a ajuns la Bruxelles cu un bilant controversat la ministerul Apararii, dar cu o imagine de europeana convinsa si poliglota, relateaza AFP.

Este un aliat al cancelarului Angela Merkel, fiind singurul ministru care a facut parte din toate guvernele conduse de aceasta din 2005 si pana acum. De-a lungul anilor, aceasta a fost vazuta ca o posibila succesoare a Angelei Merkel, la sefia CDU si la functia de cancelar. Insa cand conducerea partidului a devenit vacanta numele ei nu a mai fost in carti.

Von der Leyen a declarat anul trecut, la alegerile interne de partid, ca renunta la candidatura la varf, preferand sa ramana vicepresedinte de partid. Doar 57,5% din voturi au fost in favoarea sa pe aceasta functie, lucru care demonstreaza dizgratia in care a cazut in randul colegilor din partid.

Citeste si :  Tinerii fermieri: 1 miliard de euro pentru facilitarea accesului la finantare!

Ursula Von der Leyen s-a nascut si a crescut la Ixelles, Bruxelles, a studiat la Londra si vorbeste fluent limbile germana, engleza si franceza. Este medic de formatie si are 7 copii.

Potrivit Politico, propunerea numirii ei a venit din partea presedintelui francez Emmanuel Macron si ar fi fost imbratisata de Merkel. Tot Macron a propus-o si pe Christine Lagarde pentru Banca Centrala Europeana.

In timpul mandatului sau de ministru al Muncii, a cultivat imaginea unei persoane implicate la nivel social, a pledat pentru cresterea numarului de centre de ingrijire a copilului, introducerea unei cote de femei in consiliile de conducere ale principalelor companii, pentru casatoria intre persoanele de acelasi sex si un salariu minim la nivel national. Van der Leyen si-a facut dusmani printre membrii mai traditionalisti ai partidului si a atras simpatia si admiratia celor de stanga.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.