VIDEO Premierul Nicolae Ciucă, conferință de presă după ce s-a întors de la Kiev: Vizita a avut două obiective

1
212

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a efectuat, marți, 26 aprilie 2022, o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoțit de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Premierul României a fost primit de președintele Volodimir Zelenski și a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk.

România a dat 100.000 de euro pentru investigarea crimelor de război din Ucraina, a anunțat miercuri premierul Nicolae Ciucă, după vizita avută la Kiev.

Citeste si :  Presedintele PNL Dolj, Stefan Stoica : Ne dorim sa castigam aceste alegeri!

„Am exprimat foarte clar susținerea României pentru pedepsirea celor vinovați de crimele din Ucraina”, a spus premierul.

Premierul a spus că vizita la Kiev a avut două obiective, și anume „exprimarea solidarității și condamnarea fermă a invaziei ruse” și „sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei”.

„Am subliniat solidaritatea arătată de România încă din primul moment al războiului, empatia și generozitatea poporului, dar și măsurile luate la nivel guvernamental pentru refugiați.

Am discutat despre demersurile făcute de România pentru asigurarea facilităților de trecere a frontierei.

Am analizat posibilitatea de a deschide noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. (…)

Citeste si :  PSD nu a depus motiune de cenzura, dupa ce Guvernul Orban si-a angajat raspunderea pe legea bugetului.

A fost atins și subiectul legat de implicarea României în procesul de reconstrucție. Când va exista o proiecție de plan vom dezvolta bilateral modalitățile în care România va participa la procesul de reconstrucție.

Am discutat și posibilitatea ca firmele ucrainene să se reloce temporar în România, a fost bine primită.

Un subiect aparte a fost minoritatea românească din Ucraina. Președintele Zelenski a subliniat că minoritatea română va beneficia de aceleași drepturi în oglindă precum minoritatea ucraineană în România”, a declarat premierul.

Citeste si :  Nicolae Ciucă: Stimaţi doljeni, vă îndemn să participaţi la vot!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.