Video : Schelete umane gasite pe santierul drumului expres Craiova – Pitesti

0
168

Lucrarile la drumul de mare viteza care va lega Pitestiul de Craiova au fost sistate pe anumite portiuni, deoarece s-au descoperit mai multe schelete umane. Este vorba despre un sit arheologic, cu oseminte umane, unde reprezentantii Muzeului National al Unirii Alba Iulia fac cercetari in baza autorizatiei emisa de Ministerul Culturii.

In situl arheologic, pe o portiune de aproximativ 1km, se gasesc mai multe gropi facute de catre arheolgii Muzeului National al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se gasesc oseminte. Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurata de catre o societate de paza contractata de catre societatea care efectueaza tronsonul 1 al drumului expres“, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj.

Muzeul Alba Iulia sapa de aproximativ doua luni pe primul tronson al Drumului Expres Craiova – Pitesti, iar la sfarsitul acestei saptamani, pe raza comunei Ghercesti au descoperit mai multe schelete, monede si alte obiecte.

Scheletele nu vor fi mutate imediat, ci vor fi pastrate in pozitia in care au fost gasite pentru studiu, potrivit directorului Muzeului Olteniei, Florin Ridiche.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, politisti din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Pielesti s-au sesizat duminica, in urma unei postari pe o retea de socializarea, cu privire la faptul ca in comuna Ghercesti, in santierul organizat pentru drumul expres Craiova-Pitesti au fost descoperite mai multe gropi in care se afla osemnite.

„La fata locului s-au deplasat politistii care au stabilit faptul ca pe raza satului Girlesti, comuna Ghercesti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrarilor la drumul expres Craiova-Pitesti, fiind efectuate mai multe sapaturi arheologice de catre reprezentantii Muzeului National al Unirii Alba Iulia in baza autorizatiei pentru cercetarea arheologica preventiva emisa de Ministerul Culturii”, arata in comunicatul IPJ Dolj.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.