Vin concedierile in ADMINISTRATIA PUBLICA ! Teodorovici anunta ca trebuie sa fie dati afara cel putin 20% !

0
47

O reducere cu cel putin 20% a personalului din administratie ar eficientiza sistemul public, a declarat miercuri, la DC News, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, care nu a estimat, totusi, vreun procent de reducere a bugetarilor in urmatoarele 12 luni.

Ministrul spune ca pentru o astfel de masura ar trebui un pact politic, cu elemente clar stabilite, care sa prevada ca Romania nu poate depasi un anume numar de personal administrativ, sau alocarea unui anumit procent din PIB, indiferent de partidul sau partidele care se afla la guvernare. „Dar nu se doreste acest lucru”, a spus ministrul.

In institutiile si autoritatile publice erau angajati in aprilie 2019 1,234 milioane persoane, din care 795.000 in administratia publica centrala, din care 597.000 de persoane in institutii finantate integral de la bugetul de stat.

Citeste si :  Scandalul bugetului le aduce acuzatii penale lui Valcov si Teodorovici!

Ministerul Finantelor a publicat marti, pentru dezbaterea publica, proiectul de ordonanta prin care se reduce numarul de posturi din aparatul de stat, prin diminuarea numarului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat si asimilatilor acestora din cadrul ministerelor si aparatului de lucru al Guvernului, precum si cele aferente cabinetului conducatorului de organ de specialitate al administratiei publice centrale cu rang de secretar de stat.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici : Vom taia 4000 de posturi, majoritatea ale ANAF

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante a Guvernului se continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor in vigoare la acea data. Dupa data intrarii in vigoare a ordonantei, ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului: ”unu la trei” din totalul posturilor ce se vor vacanta, respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat.

Citeste si :  Tudorel Toader replica dura pentru Teodorovici

Prin exceptie, se pot organiza concursuri sau examene pentru: ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal didactic de predare; ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal medico-sanitar; posturile vacante necesare incadrarii, in conditiile legii, a promotiei de ofiteri, subofiteri, agenti de politie, maistri militari, functionari publici cu statut special din anul 2019; posturile vacante necesare incadrarii promotiei 2019 a Institutului National al Magistraturii.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.