Vine valul 4: Numărul de cazuri cu varianta Delta a crescut, în patru zile, în Franța, de la 20% la 33%

0
300

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 reprezintă acum circa o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Franţa, după ce cu patru zile în urmă ponderea acestei variante în totalul noilor cazuri era de circa 20%, a declarat vineri ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE.

”Există un risc real ca epidemia să se relanseze din nou vara aceasta în Franţa”, a avertizat el în timpul unei vizite la o centru medical. Olivier Veran a îndemnat francezii să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a evita un nou val epidemic major, insistând că schema completă de vaccinare este eficientă şi împotriva variantei Delta. ”Cu numai o doză, nu eşti suficient protejat. Dar cu ambele doze eşti protejat mai mult de 90% faţă de cazurile clinice mai grave, inclusiv cele provocate de varianta Delta”, a explicat ministrul francez.

Citeste si :  Klaus Iohannis : Ne asteptam la un nivel mai mare de integrare in invatamantul superior si in cercetare

Varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului, descoperită prima dată în India şi confirmată până în prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 98 de ţări, este deocamdată recunoscută ca fiind predominantă pe continentul european în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona, scrie Agerpres.ro.

În Germania, potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch, această variantă era responsabilă pentru mai mult de 50% din noile cazuri de COVID-19 la începutul acestei săptămâni, faţă de 36% cu o săptămână în urmă.

OMS a confirmat estimarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia varianta Delta a coronavirusului va deveni predominantă în Europa până în august.

Citeste si :  Irina are nevoie de ajutorul nostru! Eleva de la „Elena Cuza” Craiova a plecat spre Franta !

De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic în Europa: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.