Violeta Alexandru: Am reusit!! Inca un pas concret pentru debirocratizare!

0
350

„Ministerul Finantelor a acceptat, dupa demersuri indelungate, propunerea ca institutiile din coordonarea MMPS sa aiba acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finantelor pentru a prelua informatii privind adeverintele de venit ale cetatenilor. Mai raman cateva detalii de pus la punct dar am facut un pas important. Asa cum am explicat, o asemenea masura ridica povara administrativa de pe umerii cetatenilor pentru ca nu mai sunt trimisi sa aduca adeverinte ci Casa de Pensii sau ANPIS, institutia care plateste beneficii sociale, verifica datele direct la Finante. Cetateanul nu va mai fi nevoit sa stea pe drumuri pentru a colecta adeverintele de venit.

Am insistat pentru ca o asemenea masura sa se ia cat mai repede tocmai pentru ca proiectul care ar fi trebuit sa ofere, de exemplu, informatii despre perioada activa a unei persoane care se pensioneaza, adica scanarea Cartilor de Munca, a esuat.

Inca un pas prin care administratia arata respect cetateanului!” a explicat Violeta Alexandru,ministrul Muncii si Protectiei Sociale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.