Violeta Alexandru : Pensiile – unii cu vorba ca sa capitalizeze electoral, eu cu fapte

0
124

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirma ca PSD este „deranjat” ca reuseste sa rezolve problemele cu care se confrunta pensionarii si ca acest partid isi doreste de fapt ca „pensionarii sa sufere” pentru a profita electoral.

“Avand banii in cont, am cerut saptamana trecuta bancilor sa dea drumul platilor. Ele plateau la 2 zile dupa ce intrau banii. Acesta este sistemul mostenit de la PSD. Daca aceasta a doua zi cadea in week-end, plateau dupa week-end. Am considerat important ca pensionarii sa primeasca pensiile vineri, din moment ce bancilor le intrasera banii de joi. Unele sucursale ale bancilor au afirmat ca platesc luni, pentru motivul mai sus invocat. Nu am fost de acord din moment ce aveau banii in cont. Celor despre care am stiut, le-am transmis ca nu vad motiv pentru care dau drumul la plati in ultimul interval si nu in primul. Daca facem un efort pentru pensionari, il facem toti. Astazi am tras linie si am vazut cine a platit si cine nu. Maine am convocat o discutie si voi lua decizii.

Va spun cinstit, pe PSD pare sa il deranjeze ca lucrurile se misca repede. Ar dori sa am intarzieri ca sa aiba ce comenta. Se bucura de orice ocazie care imi creeaza dificultati si, implicit, ca sa spunem lucurilor pe nume, ei de fapt se bucura cand sufera pensionarii. Cat cinism!

La Posta, lucrurile se misca altfel decat in cazul platilor pe card. Personal incurajez pensionarii sa ia in considerare primirea banilor pe card (sigur, nu este nimeni absurd, sunt zone rurale in care aceasta posibilitate este astazi, din considerente tehnice, inaplicabila). Incurajez, nu conditionez!

Posta a inceput plata pensiilor. Imediat ce a primit banii (si banii nu au putut fi primiti decat dupa ce s-a incheiat luna decembrie si a inceput ianuarie). S-a lucrat si in week-end in rural, se continua cu toata forta din aceasta dimineata.

In paralel, alaturi de noul Presedinte al Casei Nationale de Pensii Publice, Laurentiu Tent se parcurg toate contractele Casei pentru plata pensiilor. Ne uitam, alaturi de juristi, la termene de plata dupa intrarea banilor in cont, la comisioane, acolo unde exista. Ce ma intereseaza pe mine: sa ajunga banii cat mai repede la pensionari! In aceasta luna, dupa sarbatori si dupa cum voi decide, si in viitor.

Le rezolvam pe toate. Cand sunt probleme, ele sunt generate de procedurile greoaie lasate de ei sau de cei care ii servesc astazi din sistem si care fac orice ca sa genereze probleme.

Revin cu informarea pentru prestatiile sociale pe masura ce sunt centralizate informatiiile.” a explicat Violeta Alexandru .

„Am produs un soc in PSD pentru ca sunt foarte corecta si foarte accesibila dialogului cu pensionarii. Aceasta comunicare cu pensionarii parea sa fie o treaba la care se pricepe doar PSD-ul, PSD-ul stia sa spuna lucruri care placeau oamenilor, fara sa le explice ce se poate si ce nu se poate face.

Presiunea pe care o simt este bazata pe o strategie pe care PSD o are de a nu le comunica acestor oameni informatii corecte, sa le intretina o stare de ‘va dam, va dam”. Este un discurs fals, este un discurs incorect fata de realitatea de fapt. Modul in care eu am comunicat, faptul ca m-am aplecat asupra problemelor concrete, pe care PSD le stia: intarzieri de luni bune, pana la ani, la recalcularea pensiilor, dosare depuse pentru pensionare la care oamenii asteptau cu lunile, toate aceste lucruri se stiau, nu au aparut din ziua doi in care eu am ajuns la minister.

Nu le-a pasat sa le rezolve, au preferat sa faca legi, au preferat sa le promita, au preferat sa ascunda adevaratele probleme si au intretinut un discurs de tipul ‘va dam, va dam, sigur ca da, se rezolva’ si nu au atacat problemele de fond ale sistemului, care sunt foarte grave. Sunt foarte multi oameni nedreptatiti, care nu primesc informatii concludente, iar eu explic cu echipa mea ce se poate, ce elemente s-au luat pentru calcularea pensiei. Este o munca minutioasa, care nu se vede”, a declarat Alexandru la Digi24.

Violeta Alexandru este tinta unei campanii agresive din partea propagandei PSD, in special din partea televiziunilor controlate de PSD. Ea a fost haituita, luni, de o angajata a Romania TV.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.