Viorica Dancila a anuntat o noua prioritate in presedintia Consiliului UE: Asistam, din nefericire, la o crestere ingrijoratoare 1Asistam la o crestere ingrijoratoare a antisemitismului la nivel european si mondial

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri ca exista o crestere la nivel european si mondial a antisemitismului, fenomen impotriva caruia ar trebui sa fie luate masuri imediate. Premierul a adaugat ca ”doar prin educatie si comemorare putem lupta impotriva tentativei de negare a Holocaustului”.
„Sunt onorata sa raspund invitatiei Congresului Mondial Evreiesc de a participa astazi (miercuri-n.r) la acest eveniment comemorativ. Marcam astazi Niua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, prin care comemoram memoria victimelor care au pierit in anii tragici din secolul trecut, o pagina neagra din istoria Europei si a lumii intregi. Este in acelasi timp o data incarcata de simbolism din perspectiva eforturilor nationale de combatere a antisemitismului si a oricaror forme de discriminare, rasism si xenofobie. Prevenirea repetarii unei astfel de tragedii trebuie sa ramana o preocupare majora a intregii comunitati internationale si spun asta nu doar din perpectiva nationala a Guvenului pe care il conduc, dar si din perspectiva detinerii Presedintiei a Consiliului UE. Asistam din nefericire la o crestere ingrijoratoare a antisemitismului la nivel european si mondial, iar recentele atacuri impotriva lacasurilor de cult si a mediilor acestei comunitati constituie un fenomen impotriva caruia trebuie sa luptam prin masuri imediate si eficiente”, a declarat Viorica Dancila, la ceremonia oficiala dedicata Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Citeste si :  Handbal: Romania a debutat cu dreptul la EURO 2018, 31-28 cu Cehia

Premierul a adaugat ca una dintre temele principale ale Presedintiei Romaniei la Consiliul UE o reprezinta promovarea combaterii antisemitismului.

„Responsabilitatea in acest sens apartine atat inaltilor demnitari, politicienilor, cat si societatilor respective in intregime. Ne-am propus ca obiectiv coeziunea valorilor comune, care ne unesc, iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului, antisemitismului si descurajarea discursului bazat pe ura reprezinta una din temele centrale pe care le vom urmari in stimularea solidaritatii si coeziunii Uniunii Europene. (…) Salutam pasii recenti realizati la nivel european prin adoptarea unanima la 6 decembrie 2018 a uneid eclaratii a Consiliului UE privind combaterea antisemitismului si protectia comunitatilor evreiesti din Europa”, a adaugat Dancila.

Citeste si :  ALDE DOLJ: CRESTEREA ECONOMICA SE CONSOLIDEAZA

De asemenea, ea a afirmat ca Romania sustine includerea in programele educative a problematicii romilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

„Romania a realizat in ultima perioada in plan intern pasi importanti in directia comemorarii victimelor Holocaustului si a promovarii educatiei privind Holocaustul. Guvernul Romaniei a sustinut si sustine consolidarea eforturilor pentru includerea in programele educative a problematicii genocidului romilor din perioada celui de-al doilea raxboi mondial si pentru asigurarea a conditiilor sociale decente ultimilor supravietuitori ai deportarii in Transnistria”, a conchis Dancila.

Premierul a anuntat evenimentele viitoare din cadrul Presedintiei Consiliului UE care vizeaza combaterea antisemitismului.

„La 7 februarie 2019 voi avea onoaea de a deschide, tot la Bruxelles, un eveniment al Presedintiei romane dedicat politicilor si actiunilor de asigurare a unei mai bune protectii a comunitatilor evreiesti la nivel european. De asemenea, in luna martie 2019 vom organiza un eveniment care isi propune sa contribuie la sprijinirea combaterii negationalismului si a Holocaustului, prin reuniunea la Bucuresti a reprezentantilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa si nu numai, in domeniul istoriei Holocaustului”, a anuntat acesta.

Citeste si :  Tiriac anunta o noua investitie MAJORA in sportul romanesc

In incheiere, Viorica Dancila a declarat ca „doar prin educatie si comemorare putem lupta impotriva oricarei tentative de negare a Holocaustului sau oricarei incercari de incitare la antisemitism, xenofobie si intoleranta”.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.