Viorica Dancila, ce se intampla cu pensiile?!

0
77

Viorica Dancila, ce se intampla cu pensiile?! 1Banii alocati pentru plata pensiilor si salariilor sunt asigurati integral pana la finalul anului 2018, ceea ce rezulta in urma rectificarii bugetare, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila.

“(…) Pentru a risipi toata zvonistica intretinuta artificial privind banii de pensii si salarii, vreau sa va spun ca in urma rectificarii sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor si salariilor pana la finalul anului. Ii rog, deci, pe pensionari sa tina cont de datele oficiale prezentate de Guvern si institutiile abilitate si ii asigur ca pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrala in buget”, a declarat Viorica Dancila, joi, la Palatul Victoria.

Citeste si :  Rares Bogdan rabufneste la adresa Guvernului : Dancila si Teodorovici, la inchisoare!

Bugetul de pensii a fost suplimentat cu peste 850 de milioane de lei, a precizat premierul.”Am luat in calcul si ultimele modificari legislative adoptate in Parlament cu privire la recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat in grupele speciale de munca, astfel incat sa fie restabilita echitatea intre pensionarii din aceste categorii, indiferent de momentul in care acestia au iesit la pensie”, a declarat Dancila.Premierul a adaugat ca un alt principiu de care s-a tinut cont la rectificare a fost acela de a asigura sumele necesare pentru proiectele de investitii pe care Guvernul s-a angajat ca le va realiza in acest an.
“De asemenea, am prevazut creditele bugetare si de angajament necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri, in special prin scheme de ajutor si garantii de stat”, a declarat Dancila.Prim-ministrul a precizat ca au existat si reduceri la unele institutii.

“Am redus, insa, doar acolo unde a existat un grad scazut de utilizare a banilor alocati. Daca nu au reusit sa cheltuie banii pe care-i aveau la dispozitie, am considerat ca e mai bine sa luam acest excedent si sa-l repartizam cu prioritate ca sanatate, educatie si investitii”, a spus Dancila.

Citeste si :  Augustin Zegrean explica de ce nu este posibil marele plan al PSD, prin care este scos din joc Iohannis

Potrivit materialului pregatit de Guvern privind rectificarea bugetara, ordonatorii cu rectificarea negativa mai mare de 10 milioane de lei sunt: Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Cercetarii si Inovarii, Administratia Prezidentiala, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul de Protectie si Paza.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.