Vlad Voiculescu, după dezastrul de la Matei Balș: Avem nevoie de investitiții bine gândite și bine puse în practică

0
139

Ministrul Sănătății a declarat la B1 faptul că este nevoie la nivelul spitalelor de investiții bine gândite și bine puse în practică. De asemenea, Voiculescu susține că este nevoie de o echipă de coordonare la nivel central, cu abiltăți tehnice.

Vlad Voiculescu susține că un singur om nu poate să le facă pe tote, iar ministrul trebuie informat, după care sunt luate deciziile strategice. De asemenea, acesta a precizat că ministrul nu trebuie să spună nimic, el putând dispune măsuri sau sancțiuni.

”Orice scrisoare şi orice măsură se face de un om anume. Dacă doar ministrul e responsabil, totul se blochează acolo. Nu poate un singur om să le facă pe toate. Ministrul trebuie informat, după care dacă sunt decizi strategice de luat, să acţionăm. Ministrul nu trebuie să spună nimic, ministrul poate să dispună alte măsuri, sau sancţiuni. La o lună aflăm care din măsurile luate de la Piatra Neamţ au fost încălcate” , susține ministrul Sănătății Vlad Voiculescu la B1.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că este nevoie de investiții bine gândite și bine puse în practică la nivelul spitalelor din România, dar și de o echipă de coordonare la nivel central.

”Dacă vrem să ne gândim serios la lucrurile care chiar ar îmbunătăţi, nu aruncând cu bani în sistem se rezolvă problemele. Am văzut finanţările din ultimii ani de la Matei Balş au fost de milioane de euro, în mai mulţi ani. Avem nevoie ca la nivelul spitalelor să avem investiţii bine gândite şi bine puse în practică şi avem nevoie ca la nivel central de o echipă de coordonare cu abilităţi tehnice: aici nu există ingineri, arhitecţi, nu există oameni care să valideze calitatea unui plan de investiţie. Ministerul finanţează. Există diferite găleţi cu fonduri unde diverse autorităţi se pot servi pentru a face investiţii. Ele trebuie să aibă cap şi coadă. Nu se poate rezolva nimic dacă nu avem la nivel central şi la nivel regional capacitatea tehnică” , a declarat ministrul.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.