Volodimir Zelenski: Putin aruncă soldaţii pe front ca pe lemne în sobă. Au fost ucişi 15.000 de soldaţi ruşi într-o lună

0
81

Semnalele de la negocierile ruso-ucrainene de marţi din Turcia sunt “pozitive”, dar Ucraina nu “intenţionează să-şi relaxeze” eforturile militare, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a acordat un nou interviu presei internaţionale şi nu a ratat ocazia de a critica „strategia” lui Vladimir Putin în ceea ce priveşte atacul asupra Ucrainei.

„Oamenii sunt adevăraţii lideri”, a spus Zelenski pentru The Economist. „Invadatorii nici măcar nu îşi plâng morţii. Asta e ceva ce nu pot să înţeleg. Au fost ucişi aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi într-o lună. Putin aruncă soldaţii pe front de parcă ar fi lemne în sobă. Şi nici măcar nu îi îngroapă. Le lasă corpurile pe străzi. În mai multe oraşe, soldaţii noştri spun că este imposibil să mai respiri, penrtu că miroase a putred”, a precizat preşedintele.

Acesta a comparat şi duritatea maşinăriei de război a lui Putin cu ceea ce el descrie drept compasiunea soldaţilor şi voluntarilor care apără oraşele ucrainene.

„Soldaţii noştri neînfricaţi apără Mariupolul acum. Puteau să plece de mult, dar nu părăsesc oraşul. Au spus că trebuie să stea şi să îi îngroape pe cei căzuţi şi să aibă grijă de cei răniţi. Cât timp oamenii sunt în viaţă, trebuie să continuăm să îi protejăm. Asta este diferenţa fundamentală cu privire la modul în care cele două părţi din acest război văd lumea.

Eu nu cred că Putin vede Ucraina aşa cum o vedem noi. El vede Ucraina ca parte din lumea sa, din viziunea sa despre lume, dar asta nu corespunde ce s-a întâmplat aici în ultimii 30 de ani. Nu cred că Putin e într-un buncăr de două săptămâni, ci mai degrabă de două decenii”, a mai spus Zelenski.

„Noi credem în victorie. Ne este imposibil să credem altceva. Vom câştiga, categoric, pentru că este casa noastră, pământul nostru, independenţa noastră. Este doar o chestiune de timp”, a continuat preşedintele, cerând în continuare ajutorul occidentului.

„Vestul nu poate spune că ne va ajuta în câteva săptămâni. Asta nu ne permite să deblocăm oraşele ocupate de ruşi, să aducem mâncare şi medicamente pentru rezidenţii acelor oraşe, să luăm iniţiativa militară.

Ruşii au mii de vehicule militare, şi tot mai vin. Dacă ar fi să glumim, sunt oraşe unde sunt atât de multe tancuri că nici nu mai pot pleca. Sunt ambuteiaje de tancuri”, a concluzionat Volodimir Zelenski.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.