White Room – prima premiera a anului, la Teatrul National din Craiova 1La inceput de an, Teatrul National „Marin Sorescu” intampina publicul cu un nou spectacol: White Room, in regia lui Florin Caracala, pe un text de Alexandra Badea (traducerea: Cristina Toma), cu scenografia si costumele de Ana Ienascu, multimedia Marian Mina Mihai. Premiera va avea loc sambata, 19 ianuarie, ora 19.00, la Sala „Ion D. Sirbu”. Urmatoarele reprezentatii sunt anuntate pentru 20 si 24 ianuarie, ora 19.00.

White Room a castigat cea de-a VIII-a editie (2017) a Concursului de proiecte pentru tineri regizori si scenografi romani organizat de Nationalul craiovean, fiind selectat dintr-un numar de 11 proiecte participante. Dupa cum se stie, competitia consta in prezentarea scrisa a unei conceptii regizoral-scenografice in vederea montarii unui spectacol in Sala studio „Ion D. Sirbu”. Regizorul si scenograful trebuie sa fie absolventi de studii superioare de specialitate, in ultimii 5 ani, iar textul proiectului sa aiba la baza o piesa romaneasca contemporana, scrisa in ultimii 10 ani si cu maximum opt personaje.

Citeste si :  Carticica pentru prichindei la Biblioteca Judeteana din Craiova

«Intr-o lume in care omul contemporan are nevoie sa evadeze din realitatea imediata pentru a visa, realitatea virtuala ofera cel mai potrivit refugiu pentru a face acest lucru. Urmarind traseul initiatic al unei tinere, Alice, „White Room” este o radiografie poetica a unei societati care se confrunta cu una din cele mai mari probleme ale omului de azi: solitudinea», noteaza Florin Caracala. Spectacolul ii are in distributie pe actorii Romanita Ionescu (Alice), Alex Calangiu, Claudiu Mihail, Gabriela Baciu, Ramona Dragulescu, Catalin Miculeasa, Stefan Cepoi/ Constantin Cicort, Corina Druc, Dragos Macesanu, Anca Dinu si Raluca Paun. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu varsta sub 16 ani.

Citeste si :  La Intalnirea Cu Poezia Lumii

Biletele s-au pus in vanzare la Agentia teatrala si costa 30 lei (15 lei pentru elevi, studenti, seniori). Rezervari se pot face la numarul de telefon 0251.413.677.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.