Zeci de români printre miile de turiști evacuați de pe insula Rhodos, cuprinsă de flăcări.

0
392

Mii de turişti şi localnici au fost nevoiţi să părăsească mai multe sate de pe insula grecească Rhodos, unde incendiile au scăpat de sub control. Autoritățile se tem că vântul puternic va împiedica şi mai mult eforturile de a pune flăcările sub control.

Incendiile au izbucnit de circa o săptămână pe o parte a insulei, în condiţiile în care Grecia a fost afectată de o perioadă prelungită de căldură extremă. Pompierii încearcă să împiedice flăcările să se extindă într-o pădure densă şi să ameninţe mai multe zone rezidenţiale. Incendiul a pârjolit întinderi mari de pădure şi mai multe clădiri de când a izbucnit marţi, într-o zonă muntoasă.

„Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Atena nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu incendiul aflat în curs de desfăşurare în insula Rhodos şi care a afectat mai multe locaţii turistice. Reprezentanţii misiunii diplomatice au fost contactaţi la numărul de telefon de urgenţă de mai multe persoane aflate în zonele afectate de incendiu, care au informat că numărul cetăţenilor români aflaţi în zona de evacuare ar fi de aproximativ 25-30, toate persoanele aflându-se în afara oricărui pericol”, a transmis MAE.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.