Zi decisiva pentru Laura Codruta Kovesi

0
118
Zi decisiva pentru Laura Codruta Kovesi 1
Zi decisiva pentru Laura Codruta Kovesi

Astazi Laura Codruta Kovesi a ajuns la ora 7 dimineata la sediul DNA . Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie marţi cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

Potrivit ordinii de zi a Secţiei pentru procurori, pe 4 iulie va fi luată în discuţie Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării lui Doru Florin Ţuluş din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea de avizare a revocării din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie a Mihaielei Moraru Iorga.

Citeste si :  Ministrul Justitiei, prima reactie la raportul Inspectiei Judiciare privind activitatea DNA.

Tot marţi, Secţia va lua în discuţie şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de procurorul Adrian Ţîrlea de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dar şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de procurorul Doru Gabi Văcaru de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. “La data de 29 iunie 2017, procurorul-şef al DNA a transmis Secţiei de procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a doamnei Moraru Iorga Mihaiela, pentru faptul că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”, precizează DNA ca urmare a unei solicitări formulate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, la aceeaşi dată, a fost transmisă Secţiei de procurori a CSM şi cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş “pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.