Zi sfântă cu sfințire de clopot, fântână și cruce de marmură la Rastu Nou

0
706

Biserica „Sfinții Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena“, din Rastu Nou, alături de Alexandru Lilea și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la Sfințirea clopotului, fântânii și crucii de marmură ctitorite de Alexandru Lilea în curtea lăcașului de cult.

Evenimentul va avea loc duminică, 21 mai 2023, după slujba specială oficiată cu începere de la ora 08:00, cu ocazia hramului bisericii, de către un sobor de 12 preoți.

Evenimentul este sprijinit de Mitropolia Olteniei și Arhiepiscopia Craiovei, iar fântâna sfințită cu această ocazie are o simbolistică aparte, fiind sculptată în lemn de stejar, cu elemente specifice culturii creștin – ortodoxe tradiționale realizate de sculptorul Nicolae Rotaru din Crasna, județul Gorj.

Simbolurile pe care le veți regăsi pe lemnăria fântânii sunt furca de tors stilizată, aripile de înger, sămânța vieții, dintele de lup și rozeta solară.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.