Home » Actualitate » Eveniment » Zilele Europene ale Patrimoniului sarbatorite printr-o serie de actiuni la Muzeul Olteniei!

Zilele Europene ale Patrimoniului sarbatorite printr-o serie de actiuni la Muzeul Olteniei!

Share ..

Muzeul Olteniei organizează sâmbătă, 16 septembrie, cu ocazia evenimentului cultural european “Journees Europeennes du Patrimoine – Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP)”, o suită de acțiuni culturale menite să ofere craiovenilor ocazia de a descoperi aspecte inedite despre monumente istorice și situri/zone naturale protejate, din zona Olteniei, mai puțin cunoscute sau neaccesibile publicului larg.

Întrucât tematica recomandată de Consiliul Europei pentru ediția ZEP 2017, se referă la “Patrimoniu cultural-Natura -Armonii”, specialiștii instituției muzeale vor valorifica obiective importante din peisajul cultural local, relevând contribuția activă a comunității și administrațiilor locale/județene la buna administrare, gestionare și valorificare a patrimoniului material/imaterial în raport cu mediul natural.

În acest context, cei interesați sunt așteptați, sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 11, la Secția de Științele Naturii Craiova (str. Popa Șapcă nr. 8), pentru a beneficia de comunicări interactive axate pe tematica monumentelor/siturilor naturale din Oltenia”în cadrul unor vizite ghidate, în regimde gratuitate, în spațiile expoziționale ale secției.

De asemenea, Secția de Etnografie-Casa “Bănei” va marca evenimentul cultural european prin realizarea unei prezentări inedite cu privire la istoricul clădirii –vechi monument de arhitectură brâncovenească și cea mai veche construcție civilă din Craiova, evidențierea eroilor și evenimentelor istorice ce au marcat transformarea sa până la momentul în care, în anul 1966, adevenit locație muzeală găzduind Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei.

Acțiunea va avea loc în ziua de sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 11.00.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Presedinte PNL Dolj, Stefan Stoica: Opriti demersurile de politizare a justitiei!

După ce în iarnă au eşuat în încercarea lor disperată de a impune proiectul ordonanţei privind graţierea şi amnistia, iată...

Închide