Ziua Drapelului National, onorata la Craiova

0
140

Ziua Drapelului National, onorata la Craiova 1Astazi a avut loc  in Piata Tricolorului ceremonialul militar-religios dedicat Zilei drapelului National. Cateva zeci de persoane au infruntat canicula si au asistat la arborarea pe catarg a steagului national. Oficialitatile prezente la manifestare au rostit alocutiuni, prin care au aratat simbolistica drapelului Romaniei.

 

“Astazi cinstim unul dintre elementele esentiale ale identitatii noastre de neam – Drapelul National, care s-a constituit, de-a lungul veacurilor, intr-un simbol al celor mai arzatoare nazuinte, al celor mai aprige lupte si al celor mai stralucite biruinte ale unei intregi natiuni.

Din zorii Revolutiei pasoptiste si pana in vremurile noastre, sub aceste trei culori ne-am raliat mereu, in ceasul marilor impliniri. Ele au vazut cucerita independenta de stat, ele au vazut faurita intregirea tarii. Eliberat de pecetea regimului opresiv, drapelul national consfintea, acum 3 decenii, redobandirea libertatii.

Citeste si :  26 iunie, Ziua Drapelului National. Povestea Tricolorului

Si sunt 15 ani de cand tricolorul romanesc se inalta la sediul Organizatiei Tratatului Nord-Atlantic, dovada suprema ca tara noastra si-a castigat locul meritat intre statele puternice, alaturi de care lucreaza de atunci in beneficiul pacii si stabilitatii, ca parteneri in construirea unei lumi mai sigure.

Inceput cu secole in urma, efortul afirmarii merge mai departe. Drapelul vegheaza, in zilele noastre, asupra militarilor romani plecati in misiuni externe sau vesteste triumful olimpicilor nostri si victoriile sportivilor in competitiile internationale. Aceste 3 culori arata, in continuare, ca verticalitatea pe care o intruchipeaza ne defineste ca natiune.

Citeste si :  Restrictii ale circulatiei rutiere in data de 26 iunie 2019 in Centrul Craiovei

Asadar, va indemn sa inaltam un gand pios de recunostinta catre toti cei datorita carora astazi putem arbora drapelul national si sa indreptam expresia pretuirii noastre catre toti cei care, prin munca si eforturile de zi cu zi, onoreaza steagul Romaniei.” a fost mesajul domnului Ion Prioteasa,Presedintele CJ Dolj .

 

“Astazi marcam Ziua Drapelului National al Romaniei, unul dintre simbolurile nationale care ne definesc pe noi romanii, ca popor.

Tricolorul reprezinta credinta, traditie, cultura, dar si un puternic spirit revolutionar, care ne-a insotit in toate marile evenimente din istorie.

Citeste si :  26 iunie, Ziua Drapelului National

In aceste momente, Ziua Drapelului National al Romaniei este o ocazie oportuna sa ne intrebam ce inseamna pentru fiecare dintre noi tricolorul si ce facem in fiecare zi pentru a-i cinsti simbolistica si mostenirea ce stau prinse in cele trei culori.

De Ziua Drapelului National al Romaniei, sa fim mandri ca suntem romani si sa nu uitam ca tricolorul reprezinta intreaga istorie a tarii noastre.” a fost mesajul domnului Adrian Cosman , Viceprimar Craiova.

Am creat si un album de la acest eveniment disponibil pe facebook !

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.