Ziua Jandarmeriei Romane, sarbatorita la Craiova

0
334

Ziua Jandarmeriei Romane, sarbatorita la Craiova 1Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dolj a sarbatorit, ieri, intr-un cadru festiv, Ziua Nationala a Jandarmeriei, la Complexul de Pregatire si Instruire Sportiva al Jandarmeriei, din apropierea S.C. „Avioane” S.A. Craiova.

Au fost prezenti oficialitati locale si judetene, numerosi invitati , care au participat la sarbatoarea jandarmilor. Au avut loc si demonstratii ale jandarmilor, prin care s-a aratat capacitatea de interventie in situatii critice.

Pe 3 aprilie 1850, Domnitorul Moldovei (1849 – 1853), Grigore Alexandru Ghica, recunoscut ca un reformator, a aprobat Hotararea Divanului obstesc si a infiintat Jandarmeria, prin „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor ”. A fost data de nastere a acestei arme, una foarte importanta in sistemul national de aparare. De-a lungul anilor, a trecut prin mai multe transformari, dar, dupa 1990, si-a recapatat statutul. Ieri, sarbatoarea a fost celebrata asa cum trebuie.

Dupa prezentarea onorului militar, prima alocutiune a fost cea a prefectului judetului Dolj, Dan Narcis Purcarescu, care a transmis mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

Citeste si :  Prefectul județului Dolj, Nicolae Roșca, a avut o întâlnire de lucru cu directorii unităților medicale din județul Dolj

A urmat inspectorul sef al IJJ Dolj, grl. de brigada, dr. Constantin Florea, care, pe langa mesajul adresat de catre seful Jandarmeriei Romane, col. Ionut Catalin Sindile, l-a transmis si pe al sau personal: „Le multumesc colegilor mei si autoritatilor locale si judetene pentru sprijinul acordat in realizarea obiectivelor. Suntem in sprijinul cetatenilor, in vederea asigurarii ordinii publice”.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a mentionat: „Imi face o deosebita placere ca, in acest moment cu profunde semnificatii, in care aniversam Ziua Jandarmeriei Romane, sa ma aflu alaturi de dumneavoastra, exponentii unei veritabile structuri de elita, care se remarca prin responsabilitate, buna pregatire si fermitate.

Prin modul in care actionati, ati consacrat Inspectoratul de Jandarmi Judetean Dolj drept garant al respectarii legii si al asigurarii ordinii publice, impunand, astfel, un model de profesionalism si promptitudine, iar prin toate acestea v-ati castigat increderea si aprecierea comunitatilor. Reputatia institutiei pe care o reprezentati a ajuns dincolo de granite, datorita numeroaselor misiuni internationale la care ati participat si prin care ati contribuit, in mod corect, la onorarea angajamentelor pe care Romania si le-a asumat in relatia cu partenerii externi.

Maine (ieri – n.r.) se implinesc sapte decenii de la fondarea NATO, iar tara noastra a celebrat, pe 3 aprilie, 15 ani de apartenenta la aceasta alianta, cu drepturi depline, un statut care a fost construit si consolidat inclusiv cu efortul dumneavoastra remracabil. In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, va rog sa primiti expresia deplinei noastre consideratii, alaturi de sincere felicitari pentru toate reusitele obtinute de-a lungul timpului si calde urari de succes in importanta activitate pe care o desfasurati”.

Citeste si :  Mesajul presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Romane

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a transmis mesajul sau: „Sunteti una dintre cele mai importante institutii din sistemul national de siguranta. V-asi respectat blazonul si ati crescut increderea cetatenilor in dumneavoastra. Nu v-ati pierdut niciodata crezul, ati ramas la fel, in slujba asigurarii sigurantei cetatenilor. Ati fost mereu in prima linie, multi jandarmi platind cu viata, pentru Romania.

Va multumesc tuturor, atat din partea mea, cat si a craiovenilor! ” Manifestarea s-a finalizat cu demonstratii ale jandarmilor, in interventia in cazuri de criza, scenariul fiind compus din luarea unui ostatic si a atacarii unei masi de transport armament si munitie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.