Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti la Craiova

0
168

Ziua Nationala a  Produselor Agroalimentare Romanesti  la Craiova 1Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti va fi marcata si in acest an, la Craiova, de Societatea Piete si Targuri Craiova, in Piata Centrala organizeaza, si in Piata Orizont din cartierul Craiovita Noua, o piata alocata exclusiv producatorilor agricoli, prin intermediul Cooperativei Agricole „Legume Dunarene”. Miercuri, 10 octombrie, producatorilor agricoli autohtoni li se va oferi o suprafata mai mare pentru a-si expune spre vanzare produsele, in Piata Centrala din Craiova, iar craiovenii sunt asteptati la cumparat.

SC PIETE SI TARGURI CRAIOVA SRL marcheaza si in acest an, pe 10 octombrie, Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti. Cu aceasta ocazie, producatorilor agricoli autohtoni li se va oferi o suprafata mult mai extinsa pentru a-si expune spre vanzare produsele, miercuri, incepand cu ora 10.00, in Piata Centrala din Craiova.

Citeste si :  Masuri de ordine publica pe stadionul Ion Oblemenco la partida Universitatea CRAIOVA– Universitatea CLUJ

Legume si fructe de sezon, lactate si branzeturi, preparate din carne, dar si miere ori fructe uscate, vor fi oferite cumparatorilor intr-o gama variata si la preturi pentru orice buzunar.

„Avand in vedere importanta acestui eveniment, vom pregati in Piata Centrala din Craiova un spatiu amplu, destinat producatorilor agricoli, in vederea expunerii spre comercializare a unei game variate de produse agroalimentare obtinute in propriile gospodarii. In plus, aceasta sarbatoare a produselor agroalimentare romanesti va fi marcata si in Piata Orizont din Craiovita Noua, o piata pe care am alocat-o exclusiv producatorilor, prin intermediul Cooperativei Agricole Legume Dunarene”, a declarat Alin Maracine, administrator / director general al SC Piete si Targuri Craiova SRL.

Citeste si :  Ministrul Sanatatii spera ca in 2019 sa inceapa construirea a ce putin doua spitale regionale

Sarbatorita pentru prima data pe 10 octombrie 2018, Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti a fost instituta prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017. Potrivit expunerii de motive a proiectului intocmit de initiatorii actului normativ, stabilirea acestei sarbatori are drept menire stimularea producatorilor autohtoni, „prin valorificarea propriilor produse catre consumatori si stimularea acestora pentru a produce calitativ si cantitativ pentru viitor”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.