Ziua Naţională a României, sărbătorită la Craiova! Ce au declarat politicienii craioveni de 1 Decembrie …

0
251

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, în centrul Craiovei. Peste 2.000 de craioveni au venit să vadă parada militară, dar şi parada masinilor de poliţie, pompieri şi jandarmi. Autorităţile locale u susţinut discursuri special pregătite pentru această sărbătoare si au depus coroane.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis urmatorul mesaj : Ziua Națională a României este o zi plină de semnificaţii pentru trecutul şi prezentul ţării noastre. Este ziua în care sentimentele de mândrie, credință, onoare și speranță reînvie în sufletul fiecăruia dintre noi, oriunde ne-am afla.
Implicarea craiovenilor în ideea unei mari uniri s-a făcut încă de pe vremea banului Mihai Viteazul, un mare patriot și vizionar.
Să nu uităm că oltenii noștri au participat la toate evenimentele înfăptuirii statului modern român, începând cu 1821 și până în 1918. Iar mulți dintre intelectualii craioveni din timpul primului război mondial au fost mesageri de seamă ai crezului românilor pe oriunde se duceau, atât în țară, cât și în străinătate. Cu toții proveneau din orașul care tocmai trecuse, la început de secol 20, prin cea mai frumoasă perioadă a sa de dezvoltare.
Cu atât mai mult, astăzi, noi suntem datori să apărăm moștenirea lăsată de înaintașii noștri şi să fim cu adevărat buni români. Să devenim și noi, la rândul nostru, mesagerii lucrurilor frumoase din Craiova, oriunde ne poartă pașii. Pentru că doar cu încredere și speranță ne putem construi, împreună, viitorul pe care îl merităm și pentru care s-au jertfit generații întregi de români.“

“La mulţi ani, România! 🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴
PNL DOLJ a participat astăzi la ceremonia militar-religioasă organizată cu prilejul Zilei Naționale a României.
Deputații Stoica Stefan, președinte PNL Dolj și Nicolae Giugea, președinte PNL Craiova, subprefectul Nicușor Roșca, consilierii județeni și locali au adus un omagiu înaintașilor care au luptat pentru ca visul unirii să devină realitate.
Astăzi, de Ziua Națională, păstram viu idealul unității și al responsabilității pentru a continua dezvoltarea și modernizarea României.
La mulți ani, dragi români!”,se mentioneaza pe pagina de facebook a Partidului National Liberal – Filiala Dolj.

“La mulți ani, România!
La mulți ani, dragi români!
Ziua de 1 Decembrie este despre unitatea românilor, despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918. De Ziua Națională, suntem părtași la aceeași emoție puternică ce vibrează la unison de 104 ani.
Suntem martori la o istorie scrisă în jurul unei dorințe unitare, de a construi o țară stabilă și puternică. Îmi doresc ca idealul generațiilor trecute să rămână un reper și fiecare dintre noi să pună umărul la dezvoltarea României de astăzi!”, a declarat Deputatul Stoica Stefan, președinte PNL Dolj.

“1 decembrie 1918 este ziua astrală a României. Ziua în care s-a înfăptuit ceea ce visaseră de secole românii.
Am fost prezent astăzi, alături de colegii mei liberali, la ceremonia care a marcat Ziua Națională a României.
Sute de craioveni au venit pentru a asista la parada militară și pentru a spune într-un glas:
La mulți ani, România!
La mulți ani, români!”, a declarat Deputatul Nicolae Giugea, președinte PNL Craiova.Hits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.