Alexandru Rafila DĂ SEMNALUL pentru ridicarea certificatului verde: În România NU se vor respecta cerințele UE

0
79

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dă semnalul pentru ridicarea certificatului verde în România. Rafila spune că din martie se poate reveni la o situație cât de cât normală, însă că deocamdată.

„Noi o să renunțăm la certificatul internațional când va exista o decizie la nivelul UE. Deocamdată este o decizie la nivelul UE că pentru circulație e nevoie de un certificat. Vestea bună e că vor fi scutiți și de carantină și de testare. Noi o să punem în aplicare cât de repede putem, probabil în luna februarie.

Citeste si :  Alexandru Rafila, perspectivă sumbră: La gradul de transmisibilitate, este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Deocamdată, din februarie trebuie să avem un certificat cu trei doze sau două doze în funcție de vaccin. Asta nu înseamnă că vom folosi aceleași criterii și în interiorul țării. Eu sper să nu ajungem la 70.000 de cazuri pe zi.

Eu am avut o întâlnire cu reprezetanții industriei economice, ca să luăm decizii care să țină cont de respectarea măsurilor”, a declarat Rafila.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.