Guvernul acorda ajutoare de urgență pentru persoanele din Grecești, afectate de inundații

0
520

În urma ploilor căzute, apele pârâului Mașcot, au crescut și au inundat 20 de gospodării, în comuna Grecești. Un pod a fost distrus parțial. Și pârâul Rasnic a ieșit din albie inundând terenurile agricole și un drum județean.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat în această dimineață Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din localitatea Grecești, județul Dolj, afectate de inundații.
“Suntem alături de oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ținem legătura cu autoritățile locale pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundații”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
În cadrul reuniunii, a fost aprobată, prin Hotărâre, acordarea de ajutoare umanitare ce constau în produse alimentare și apă.

Hotărârea CNSU și Anexa  pot fi consultate atașat.

HOTĂRÂRE nr. 19 din 18.06.2023 privind propunerea de scoatere de la rezervele de stat a unor produse alimentare pentru a fi puse la dispoziția familiilor ale căror imobile situate în comuna Grecești, județul Dolj, au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice manifestate în perioada 15.06.2023-17.06.2023

Anexa la HCNSU nr. 19 din 18.06.2023 – LISTA produselor alimentare propuse a fi scoase din rezervele de stat și acordate ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, pentru populația afectată de fenomenele hidrometeorologice manifestate în perioada 15.06.2023 – 17.06.2023 pe raza comunei Grecești, județul Dolj

În cadrul reuniunii, a fost aprobată, prin Hotărâre, acordarea de ajutoare umanitare ce constau în produse alimentare şi apă.

”Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a produselor alimentare menţionate în anexă, în vederea acordării ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, către populaţia afectată de inundaţiile produse în comuna Greceşti, judeţul Dolj”, se arată în decizia CNSU, în anexă fiind menţionate 198 de conserve de carne de porc, 198 de conserve de legume, 198 de conserve de pate de ficat şi 500 de sticle de câte de 2 litre de apă plată.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.