Conciertos para Guitarra: Turneu național de chitară clasică la Filarmonica Oltenia

0
207

După Brașov și Timișoara, Turneul național „Conciertos para Guitarra” va poposi la Craiova! Miercuri, 27 martie, de la ora 19, trei concerte/ trei compozitori – Vivaldi, Giuliani și Ștefan Pătrașcu – vor face din chitara lui Ovidiu Pintilie vedeta serii la Filarmonica Oltenia. 

 

​Proiectul organizat de asociația culturală ChitaraNova este un turneu național în care sunt interpretate concerte pentru chitară și orchestră. Lucrările sunt adaptate pentru chitară (instrument solist) și ansamblu cameral de corzi, format din cinci artiști. 

 

Muzicienii implicați în acest turneu sunt: Ovidiu Pintilie – chitară, Rafael Butaru – vioară, Iulia Vaida – vioară, Constantin Borodin – violoncel, Florentina Ciornei – contrabas. Printre lucrările interpretate se va regăsi și Concertul nr. 2 pentru chitară și orchestră de coarde, scris de Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, compozitor și conferențiar doctor în cadrul Universității de Muzică București.

 

“​Scopul proiectului este de a aduce chitara clasică mai aproape de public, un instrument mai rar întâlnit pe scenele românești de notorietate. Ne dorim ca prin intermediul acestui turneu să încurajăm diversitatea și noutatea în rândul spectatorilor, fiind de bun augur pentru a atrage un public mult mai numeros în cadrul sălilor de concerte”, spun organizatorii, Asociația ChitaraNova.

 

Proiectul este cofinanțat de AFCN în sesiunea I/2024 secțiunea artele spectacolului.  

Biletele se achiziționează la agenția Filarmonicii „Oltenia” din Calea Unirii 16 sau online:

https://www.entertix.ro/evenimente/20817/concert-cameral-27-martie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00

Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698

Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.