Craiova a celebrat în această după-amiază IA, piesa centrală a costumului popular românesc.

0
328

Aflată la cea de-a IX-a ediție, Sărbătoarea cămășii tradiționale românești, intitulată Craiova se îmbracă în IE”, a atras sute de craioveni în cadrul paradei costumului popular, precum și la spectacolul organizat în Parcul Nicolae Romanescu, de către Ansamblul Folcloric Maria Tănase.

Aleea Oltenească, pregătită sub forma unei expoziții de costume populare, ateliere interactive, proiecții de filme documentare, dar și spectacole de muzică și dansuri populare au fost doar câteva dintre surprizele pregătite pentru craioveni.

Parada iei a luat startul, ca în fiecare an, în Piața Mihai Viteazul, zona magazinului Mercur. Participanții au mers pe traseul: Piața Mihai Viteazul, Calea Unirii, Cercul Militar, Parcul Romanescu (intrarea principală), Teatrul de Vară, Casa Bibescu.

Potrivit organizatorilor, în Zona Foișor este organizată Aleea Oltenească, ce cuprinde expoziție de costume populare de la Muzeul Olteniei. Tot aici se organizeaza și ateliere interactive demonstrative și au fost prezentate filme documentare din Oltenia, ce vor rula pe tot parcursul evenimentului.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.