Daniel Gheba : Hristos s-a înălțat!

0
60

“Hristos s-a înălțat! La 40 de zile de la Învierea Domnului, creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălţarea Domnului. Înălțarea lui Hristos marchează intrarea definitivă a umanității Sale în ceruri, de unde urmează să vină din nou pe pământ. Iisus Hristos intră în Împărăția Tatălui ceresc și asigură oamenilor revărsarea Duhului Sfânt. În Sfânta Scriptura se relatează faptul că, după Înviere, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor timp de 40 de zile, după care s-a înălţat la cer în prezenţa lor. Sfinții Apostoli au primit atunci har și s-au transformat în propovăduitori ai învățăturii creștine. Înălțarea Domnului este o piatră de hotar între perioada în care Hristos a predicat și începuturile erei creștinismului. Tot astăzi în ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, se cuvine să-i comemorăm, cu profundă recunoştinţă, pe toţi cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară independentă şi suverană, în care ne putem bucura de libertate. Jertfa ostaşilor neamului nostru a fost înfăptuită pentru și prin credință, pentru ca noi, urmasii lor să putem merge la biserică, să ne putem ruga liber lui Dumnezeu, căci, cea mai de preț bogăție a neamului nostru este credința creștină. Nu întâmplător românii își comemorează înaintașii jertfiți în mod eroic în aceeași zi cu prăznuirea zilei în care Domnul nostru Isus Hristos s-a înălţat la ceruri.
Asemenea jertfei de Sine a Fiului Domnului, asumată în numele întregii umanități si eroii neamului nostru, au pus mai presus de propria ființă datoria față de Țară. Acest fapt a contribuit decisiv la păstrarea valorilor naţionale, a limbii romane, la obținerea și păstrarea independenței de stat, la libertatea poporului nostru.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.