Marcel Ciolacu : Nu poți avea sporuri mai mari ca salariile și să te pensionezi la 41 de ani

0
374

Premierul Marcel Ciolacu spune că România nu poate continua cu impozitarea muncii în ritmul actual. Circa 40% din veniturile românilor cu salariu minim pleacă către bugetul de stat, sub formă de taxe. Ciolacu spune că media UE e la jumătate.

“Cunosc specialiștii care spun că trebuie tăiate numai cheltuieli. Asta va duce la scăderea consumului. E nevoie și de venituri. Tot acest pachet va duce la reducerea cheltuielilor și va ajuta ca perspectiva economică a României să rămână stabilă. Nu pot să nu regret că astfel de măsuri nu s-au discutat din februarie, martie, ca ele să fie luate imediat.

Nu putem avea sporuri mai mari ca salariile și nu poți avea pensii speciale mai mari ca salariile și să te și pensionezi la 41, 21 de ani. Este o abordare completă, nu e pompieristică, îmi asum această reformă în sistemul bugetar. Nu putem să avem venituri mai mari ca președintele României, dar să solicităm să primim și tichete de vacanță. Trebuie să înțelegem că nu putem continua cu cea mai mare impozitare din UE la cei cu venituri mici”, a declarat Ciolacu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.