Premierul Marcel Ciolacu: Măsurile privind plățile cu bani cash vor fi analizate în continuare

0
190

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, pe 6 noiembrie, că măsurile privind limitarea plăților cu bani cash vor fi analizate în continuare, astfel încât cetățenii să nu fie afectați.

Seful Executivului a declarat luni, pe 6 noiembrie, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, că măsurile privind limitarea plăților cu bani cash vor fi analizate în continuare, astfel încât cetățenii să nu fie afectați.

Întrebat dacă se va renunța la plafoanele anunțate în acest sens, Marcel Ciolacu a răspuns:„Este prima întâlnire cu băncile, pe urmă o să am întâlnirea cu IMM-urile. Nu e vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie. Este o problemă la micii întreprinzători cu plăţile cash, să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu-şi doreşte acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă şi cu IMM-urile. Şi cred că pe grupe de produse, adică electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viaţa oamenilor.”

Marcel Ciolacu a mai spus că măsurile privind plățile cu bani cash au fost propuse de către o echipă tehnică de la ANAF.

„Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies şi să critic propunerile unor experţi de la ANAF, nu a fost o propunere politică. Avem cea mai mare evaziune din Europa. Vorbim despre ea, dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanţe a venit şi a spus: „echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri”. În acel moment, în coaliţie nu am văzut nicio voce. Cu adevărat, ştiţi la fel de bine ca şi mine, dar la fel de bine ca şi mine trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România.

Dacă vreţi ca nimeni să nu ia nicio măsură, doar să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa… Cu alte cuvinte, sunt lucruri îndreptăţite care au apărut în spaţiul public şi trebuiesc gândite şi analizate, dar prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale. Vom vedea după discuţia cu băncile, de asta am discuţia la ora 17.00, să avem o perspectivă împreună”, declarat el, citat de Digi24.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.