Surse: Nemulţumiţii din PMP de alianţa cu USR se îndreaptă spre Partidul Republican

0
353

PMP face implozie! Nemulţumiţii din PMP de alianţa cu USR se îndreaptă spre Partidul Republican. Astfel, apar primele fracturi în tabăra PMP după ce preşedintele partidului, Eugen Tomac, a
negociat o alianţă politică distructivă cu USR şi Forţa Dreptei. Vicepreşedintele Ionel Roiban ar urma să treacă alături de mai mulţi membri importanţi ai PMP în tabăra Partidului Republican din România”, potrivit unor surse din PMP.

Principala nemulţumire a membrilor PMP este legată de alianţa cu USR, „partid faţă de a cărui poziţionare doctrinară ca partid globalist şi neomarxist de stânga obligă PMP să renunţe la valorile cu care s-a identificat în scurta sa istorie”.

„Totodată, alianţa cu USR şi Forţa Dreptei ar putea însemna pentru PMP sfârşitul ca partid pe scena politică, ambele partide urmărind de fapt absorbţia PMP. Ionel Roiban ar urma să se înscrie în Partidul Republican din România, acolo unde se va ocupa, în calitate de vicepreşedinte, de relaţia cu Diaspora, domeniu în care el a asigurat de mai mulţi ani dialogul cu românii de pretutindeni din funcţiile pe care le-a deţinut. În perioada următoare, mai mulţi membri ai PMP îl vor urma pe Ionel Roiban în Partidul Republican”, adaugă sursele citate.

Contactat de MEDIAFAX, Roiban a spus: „USR nu e un partid de dreapta. Vin din SUA, unde am fost membru al Partidului Republican, conservator. USR e exponentul globalismul şi neomarxismului. Mi-ar fi plăcut ca PMP să facă o alianţă, dar să-şi consetrve o direcţie a valorilor tradiţionale şi de dreapta. Avem o problemă doctrinară serioasă. Am considerat că Partidul Republican poate duce mai departe aceste valori”.

SURSA MEDIAFAX

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.