Muntenegru – România, la debutul în noua ediție a Ligii Națiunilor.

0
152

Vineri seara, tricolorii au efectuat ultima ședință de pregătire înainte de meciul cu Muntenegru, primul joc din actuala ediție a Nations League. Jucătorii noștri s-au acomodat cu suprafața de joc, iar selecționerul Edward Iordănescu a pus la punct ultimele detalii.

Sâmbătă, 4 iunie, de la 21.45, reprezentativa României debutează în UEFA Nations League cu un antrenor nou, cu speranţe noi. Meciul este în direct la Prima TV de la ora 21.45

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus, 11. Bancu – 18. Marin, 3. Cristea, 14. Olaru – 9. Ivan, 19. Tănase, 13. Mihăilă. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Aioani – 4. Manea, 5. Crețu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 10. Maxim, 15. Burcă, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Camora, 23. Mitriță

Partida din aceasta seară va beneficia de sistemul VAR. UEFA a anunțat și brigada de arbtri pentru acest meci. La centru se va afla suedezul Andreas Ekberg, ajutat de conaționalii săi Mehmet Culum și Niklas Nyberg, asistenți, și Fredrick Klitte, cel de-al patrulea oficial. În camera VAR se vor afla doi arbitri din Portugalia: Luis Godinho și Hugo Miguel.

Andreas Ekberg este ofițer de poliție, are 37 de ani și este arbitru FIFA din 2013. Avem două amintiri cu el la centru când vine vorba de echipe românești, una amară, Dudelange – CFR Cluj 2-0, în august 2018, și una minunată, Anglia U21 – România U21 2-4, la EURO U21 din 2019!

La conferința de presă de dinaintea partidei, selecționerul Edi Iordănescu a ținut să-i avertizeze pe jucătorii săi despre atitudinea din teren.

„Anticipăm că vor fi meciuri de luptă, de uzură, închise unele dintre ele. Vremea din iunie, clima, oboseala, toate apasă. Sunt firești. Cum am spus, e important ce facem, cum gândim. Am analizat și perspectiva punctelor, dar nu vreau să mă hazardez.

Încercăm să luăm joc cu joc. Și nu e un clișeu. Sunt foarte pretențios. Am încredere necondiționată în jucători, dar pretențiile și așteptările sunt foarte ridicate. Nu mai merge doar cu fotbal boem. Cei care nu vor da totul pe teren, cu siguranță voi fi mult mai atent în cazul lor, atunci când fac convocările!”, a precizat Edi Iordănescu la conferința de presă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.