Stefan Stoica, Presedintele PNL Dolj : “Cadoul administratiei PSD pentru craioveni de 1 martie – Genoiu scumpeste gunoiu”

0
68

Stefan Stoica, Presedintele PNL Dolj : "Cadoul administratiei PSD pentru craioveni de 1 martie  - Genoiu scumpeste gunoiu" 1In ultima sedinta de consiliu local, PSD a mai facut un “cadou” craiovenilor, aproband cererea firmei care administreaza depozitul ecologic de la Mofleni, Eco Sud, de a majora tariful perceput. Aceasta crestere de tarif se va reflecta in preturile pe care craiovenii le vor plati deoarece S.C. Salubritate Craiova va fi obligata sa introduca noul cost in tariful perceput de la populatie si de la agentii economici.

Mai mult decat atat, avand in vedere faptul ca de la 1 martie tot gunoiul din judet va fi depozitat la groapa ecologica de la Mofleni, acesta majorare va afecta toti locuitorii Doljului.
Consilierii PNL s-au opus acestei masuri in ultima sedinta a Consiliului Local Craiova din motive bine intemeiate:
In primul rand, obligatia de a asigura fondurile necesare inchiderii celulelor umplute si urmarirea post-inchidere ii revenea operatorului, respectiv firmei Eco Sud. Conform HG 349/205 (art.12 (1)), Eco Sud ar fi trebuit sa isi constituie un cont bancar in care sa verse anumite sume pe parcursul gestionarii de pana acum a depozitului ecologic, iar banii sa fie folositi pentru respectivele inchideri de celule;
In al doilea rand, in septembrie 2018, cand a obtinut Autorizatia Integrata de Mediu pentru celula 6, Eco Sud a anuntat ca fiind inchisa celula 1 (fapt mentionat in relatarile de presa de la acea vreme), iar acum cere majorarea tarifului pentru inchiderea celulelor C1-C5 – ceea ce inseamna fie ca atunci, cand a depus actele pentru Autorizatia Integrata de Mediu Eco Sud, a prezentat documente neconforme cu realitatea, fie ca acum se fac solicitari care nu au legatura cu situatia de fapt (daca celula 1 ar fi inchisa inca de anul trecut, de ce s-ar mai solicita bani pentru acest lucru?);
In al treilea rand, o majorare de tarif la gunoi cu 12% a fost votata si aplicata de majoritatea PSD incepand cu 1 ianuarie 2019 (in urma cu fix 2 luni). Ca atare, consideram ca solicitarea pentru o noua majorare este o noua inselatorie financiara marca PSD fara o justificare temeinica;

Citeste si :  PNL Dolj : Semneaza pentru sanatatea ta!

La solicitarile repetate ale consilierilor PNL de a clarifica nelamuririle sau de a retrage acest punct de pe ordinea de zi, primarul Craiovei a raspuns evaziv, dovedind ca nu cunoaste starea de fapt a acestei situatii.
Totusi, punctul a fost trecut prin consiliu cu majoritatea confortabila PSD si impotriva interesului cetatenilor. Prin urmare, consilierii PSD care au votat ieri aceasta noua crestere a tarifului la gunoi se fac vinovati din nou de impovararea craiovenilor cu noi si noi biruri.
In urma nu cu mult timp, Lia Olguta Vasilescu se lauda ca orasul nostru este singurul din tara in care nu au crescut taxele si impozitele locale. Anul trecut, cand Guvernul a “confiscat” din banii primariilor, primarul Mihail Genoiu a declarat ca orasul nostru nu va fi afectat. In realitate, PSD Craiova a taiat banii de investitii, a crescut toate taxele si impozitele locale, iar acum accepta o noua crestere ilegala a tarifului la gunoi.
Este inca o dovada a minciunilor PSD si a modului in care administratia baga din ce in ce mai adanc mana in buzunarul craiovenilor.

Stefan Stoica, presedintele PNL Dolj

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.