Fotbal : România – calificată de pe prima poziție a Grupei I la EURO 2024!

0
168

După ce își asigurase deja calificarea la turneul final, naționala tricoloră de fotbal a continuat să lupte cu aceeași hotărâre și a mai bifat un obiectiv, câștigând cu 1-0 în fața Elveției.

Victoria din meciul de ieri, desfășurat în fața unui stadion în care peste 50.000 de inimi au bătut la unison pentru România, ne-a asigurat locul 1 în grupă, cu 22 de puncte din 30, și prezența în urna a doua valorică la tragerea la sorți a fazei grupelor.

Turneul final din Germania va avea loc între 14 iunie și 14 iulie 2024, iar componența grupelor va fi stabilită în urma tragerii la sorți din 2 decembrie.

La capătul unor preliminarii în care a fost neînvinsă, după 8 ani de așteptare, România revine printre cele mai bune echipe ale Europei.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, marţi seară, că românii trebuie să fie mândri de echipa naţională care s-a calificat la Euro-2024 de pe primul loc din Grupa I.

“Nu au fost momente uşoare, nu sunt supărat pe critici, mergem mai departe. Contează că închidem o campanie fabuloasă, fără înfrângere. Am încredere în absolut toţi. Pentru mine a fost o responsabilutate enormă pe care am resimţtit-o în faţa acestor spectatori. Trebuie să analizăm bine ce am făcut, când au fost analize şi corecţii, ne-am dezvoltat. Am construit totul cu jucătorii mei. Important e ca suporterii să fie alături de echipa naţională. Românii să fie mândri de echipa lor. Uniţi suntem tot timpul mai puternici”, a spus el la Antena 1.

Atacantul Denis Alibec a declarat, marţi seară, că a trăit cel mai frumos moment din viaţa sa, când a marcat unicul gol al meciului României cu Elveţia, din preliminariile CE-2024.

“Este cel mai frumos moment din viaţa mea. Să marchez în faţa a 50.000 de români, acesta este visul oricăriu fotbalist. Le promitem că la Euro vom face o figură şi mai frumoasă”, a spus Alibec.

Andrei Burcă, fundaşul echipei naţionale a României, recunoaşte că România nu are individualităţi care să câştige meciuri, dar simte că pentru tricolori forţa grupului e mai importantă.

„Cred că nu realizăm ce se întâmplă. Parcă nu ne-am bucurat destul. Ne-au obligat foarte mult aceste vorbe care s-au spus în media şi ne-au făcut să dăm mai mult. Criticile ne-au făcut să devenim mai buni. Am acceptat şi criticile până au ajuns la jigniri. Dar această victorie ne obligă foarte mult la Campionatul European. Noi, aici, suntem o familie, exact ce spune şi mister în conferinţe, mereu. Asta s-a schimbat la naţională în ultimul an şi jumătate, atmosfera. Au rezistat doar jucătorii care au făcut ce le spune mister şi care se acomodează cu grupul. Nu avem încă individualităţile care să câştige meciurile, dar se vede forţa grupului. Mă bucur pentru jucătorii tineri care vin din spate, sper să progreseze an de an, pentru că au calitate.

Cel mai greu moment a fost meciul cu Israel, de acasă. Nu am reuşit să facem faţă presiunii publicului, presiunii rezultatului. Am simţit că avem un grup unit şi că ne vom califica încă de la începutul campaniei. Acum o să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că avem treabă la Euro”, a declarat Andrei Burcă.

Nicolae Stanciu a declarat, marţi, după ultimul meci din grupa de calificare la Euro 2024, scor 1-0 cu Elveţia, că este cea mai frumoasă seară din cariera sa şi că tricolorii vor ca turneul final de anul viitor să fie de neuitat.

“Pot să vorbesc în numele tuturor colegilor, este cea mai mare realizare din carierele noastre. Nu putea să fie un scenariu mai bun, să jucăm acest meci fiind calificaţi, cu 50.000 de oameni în tribune. Ne bucurăm. Sunt sigur că acum nu vor mai trebui să aştepte atât de mult o altă calificare. Pentru mine să îmbrac acest tricou, să port şi banderola şi să joc în ţara mea depăşeşte orice, nu se compară cu trofee câştigate, cu premii individuale. Este maximum din tot ce am trăit. Vrem să facem un Euro de neuitat. Încrederea este foarte mare acum. Am demonstrat că suntem un grup matur, suntem cu picioarele pe pământ şi nu n hazardăm”, a spus Stanciu la Antena 1.

“Este cea mai frumoasă seară din cariera mea. Este totul. Aş vrea ca în această seară cei care spuneau că o să terminăm pe locul patru să fie mândri că sunt români. Să fie la fel de mândri cum suntem noi. Am reuşit într-un stil mare când nimeni nu credea”, a mai afirmat el la Digi Sport.

“Avem o ţară foarte frumoasă, cu oameni minunaţi, avem cu ce să ne mândrim şi pe această cale urez La mulţi ani de ziua naţională”, a adăugat fotbalistul.

Visits: 6

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.